Ζωδιακός Κύκλος

Οι γευστικές προτιμήσεις των ζωδίων διαφέρει. Διαφέρει και ως προς τον συνδυασμό γεύσεων αλλά και ως προς τις μικρότερες ή μεγαλύτερες αντιθέσεις αυτών

Το κάθε ζώδιο έχει τις δικές του γεύσεις αναλόγως και του χαρακτήρα του. Εκπλήξτε τους αναλόγως …

Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω ζώδια και εμείς θα σας προτείνουμε καλάθια με βάση το ζώδιο που επιλέξατε!

Κριός

Ταύρος

Δίδυμος

Καρκίνος

Λέων

Παρθένος

Ζυγός

Σκορπιός

Τοξότης

Αιγόκερως

Υδροχόος

Ιχθύς

krios-zodio-sxima

Κριός

Δυναμικοί και αυθόρμητοι. Άτομα με ηγετικές ικανότητες και ιδιαίτερα ανθεκτικά.
Είναι πολύ ανταγωνιστικοί και δεν τους αρέσει να χάνουν ποτέ. Αυτό τους κάνει να ξεχωρίζουν στην καθημερινότητα.

Πρόκειται για αιώνιους έφηβους, που λόγω της ορμητικότητας και της ειλικρίνειάς τους μπορεί να παρασύρουν και τους γύρω τους, έστω και αν κάποιες φορές είναι λίγο απερίσκεπτοι. Είναι άνθρωποι με γνήσιο ταλέντο, το οποίο δεν θα μπορούσενα λείπει και από την κουζίνα τους. Εκτιμούν ιδιαίτερα τα καυτερά και πικάντικα γεύματα και δεν συμβιβάζονται με «βαρετές» γεύσεις.

(Οι προτάσεις μας θα ανέβουν σε λίγο…)

tauros-zwdio

Ταύρος

Άτομα σταθερά και πιστά. Λειτουργούν αφενός ρεαλιστικά, αξιόπιστα, με γλυκύτητα και ερωτισμό. Αφετέρου είναι πεισματάρηδες, λίγο ξεροκέφαλοι και πολύ λαίμαργοι. Πιστεύουν πως όλα γύρω τους, τους ανήκουν. Λατρεύουν την κομψότητα, την άνεση και την ομορφιά και κατατάσσουν τον έρωτα, στους πιο σημαντικούς τομείς της ζωής τους.

Η μαγειρική για τους Ταύρους είναι τέχνη και για τον λόγο αυτό τους αρέσει να περνούν ώρες στην κουζίνα. Αγαπούν τις απαλές και γήινες γεύσεις κυρίως όμως λατρεύουν τα γλυκά.

(Οι προτάσεις μας θα ανέβουν σε λίγο…)

didymos-zodio

Δίδυμος

Οι Δίδυμοι είναι ιδιαίτερα έξυπνα άτομα, που συλλέγουν γνώσεις και εμπειρίες. Ζουν σε έναν κόσμο που υπάρχουν κανόνες αλλά οι ίδιοι δεν θέλουν πάντα να τους ακολουθούν. Χαρακτηρίζονται για την αστάθειά τους σε θέσεις και απόψεις, αλλά και για την κυκλοθυμία τους.

Είναι ευχάριστοι τύποι, συμπαθητικοί και ομιλητικοί και δυνατό τους σημείο είναι η επιχειρηματολογία. Κερδίζουν τις εντυπώσεις και αποτελούν την ψυχή της παρέας. Επειδή είναι άτομα που θέλουν να κερδίζουν τις εντυπώσεις, δεν θα άφηναν στην τύχη την κουζίνα τους. Τους αρέσουν οι ιδιαίτεραασυνήθιστες γεύσεις με διάφορους συνδυασμούς.

(Οι προτάσεις μας θα ανέβουν σε λίγο…)

karkinos-zodio

Καρκίνος

Το σήμα κατατεθέν αυτών που ανήκουν στο ζώδιο αυτό είναι το γεμάτο συναίσθημα βλέμμα τους, που διακρίνεται μέσα από εκφραστικά τους μάτια. Βασικό χαρακτηριστικός τους είναι η ευαισθησία που τους διακρίνει, η οποία πολύ συχνά τους παρασέρνει σε ένα κυκεώνα σκέψεων, αναζητήσεων και αγώνων, προκειμένου να πραγματοποιήσουν αυτά που τους προστάζει η καρδιά τους. Πολλές φορές βρίσκουναιτίες για να ταλαιπωρούν τον εαυτό τους, με αποτέλεσμα να γκρινιάζουν μετά και να προβληματίζονται. Οι Καρκίνοι έχουν την τάση να παρεξηγούνται πολύ εύκολα και παίρνουν πολύ προσωπικά τις άσχημες καταστάσεις, με τελικό αποτέλεσμα να πληγώνονται.   Επίσης έχουν ισχυρή διαίσθηση, χαρακτηριστική μνήμη και ιδιαίτερο σύνδεσμο με τους ανθρώπους που αγαπούν, γι’ αυτό και δεν ξεχνούν, αλλά και δεν ξεχνιούνται και εύκολα.

Τα Καρκινάκια είναι εξαιρετικοί μάγειρες και ζαχαροπλάστες, γι΄ αυτό και τους αρέσει να δημιουργούν μοναδικές γεύσεις στο τραπέζι τους.

(Οι προτάσεις μας θα ανέβουν σε λίγο…)

Λέων

Άτομα με λαμπερή και δυναμική προσωπικότητα, είναι γεννημένοι ηγέτες και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια καταφέρνουν να στρέφουν όλα τα βλέμματα πάνω τους. Είναι επίσης άτομα πολύ αισιόδοξα, δημιουργικά, γεμάτα δίψα για τη ζωή και γενναιόδωρα. Προβάλουν τον εαυτό τους και τον επιδεικνύουν. Είναι πεισματάρηδες και εγωιστές που κάποιες φορές τους κάνουν αντιπαθητικούς και κουραστικούς. Οι Λέοντες αγαπούν τις εκλεπτυσμένες και πλούσιες γεύσεις, δημιουργώντας εξαιρετικά πιάτα για τους ίδιους αλλά και για τους καλεσμένους τους.

(Οι προτάσεις μας θα ανέβουν σε λίγο…)

parthenos-zodio

Παρθένος

Άτομα ήσυχα και απαιτητικά, προσγειωμένα και ρομαντικά. Ενώ είναι μοναχικά, στενόμυαλα και ιδιότροπα, από την άλλη, λόγω της ιδιαίτερης ευφυΐας τους, μπορούν να μεταμορφωθούν και να γίνουν επικοινωνιακά, και πολύ εξυπηρετικά. Είναι άτομα εργατικά και προσγειωμένακαι έτσι ανταπεξέρχονται τέλεια σε οποιαδήποτε εργασία τους ανατεθεί.

Στον έρωτα είναι ρομαντικοί και δοτικοί, όχι όμως και ιδιαίτερα παθιασμένοι. Αναμφισβήτητα πάντως πρόκειται για χρήσιμα και απαραίτητα πλάσματα, που προσέχουν πολύ την φυσική τους κατάσταση. Φροντίζουν την διατροφή και το σώμα τους, όμως πολλές φορές γίνεται υποχόνδριοι με την υγιεινή και την καθαριότητα. Στην κουζίνα είναι εξαιρετικοί οικοδεσπότες, καλοί μάγειρες και ακολουθούν πιστά όλες τις συνταγές. Αρέσκονται σε υγιεινές τροφές με λίγα λίπη και με αγνά υλικά.

(Οι προτάσεις μας θα ανέβουν σε λίγο…)

Ζυγός

Ζυγός

Οι Ζυγοί είναι άτομα γλυκά και ευγενικά, τα οποία σε κερδίζουν άμεσα, μόνο με το ζεστό τους χαμόγελο. Ευχάριστοικαι ισορροπημένοι τύποι, που έχουν πάντα να πουν μία καλή κουβέντα στους άλλους. Ζουν για τον έρωτα και ψάχνουν, πάντα για την τέλεια σχέση.Από την άλλη είναι αναποφάσιστοι, ευθυνόφοβοι και ανασφαλείς, με αποτέλεσμα να απογοητεύουν συχνά τους γύρω τους. Είναι πολύ έξυπνοι και χρησιμοποιούν το μυαλό τους με στρατηγική για το δικό τους συμφέρον. Συχνά παίζουν σε διπλό ταμπλό αλλά πολύ δύσκολα τους ανακαλύπτεις, λόγω της τρυφερής και διπλωματικής τους συμπεριφοράς.

Στην κουζίνα τα δίνουν όλα, αφού τους αρέσει τόσο το καλό φαγητό αλλά και η ευχαρίστηση της παρέας τους. Αρέσκονται τόσο στα ωραία γεύματα με συνοδεία κρασιών, ενώ άνετα θα μπορούσαν να τα ανταλλάξουν με κάποιο γλύκισμα.

(Οι προτάσεις μας θα ανέβουν σε λίγο…)

σκορπιος

Σκορπιός

Οι Σκορπιοί διαθέτουν διαπεραστικό βλέμμα και μία εσωτερική δύναμη, που τους κάνει αξιοπρόσεκτους, παρόλο που προσπαθούν να κρατηθούν στο παρασκήνιο. Είναι μυστηριώδεις και πολύ έξυπνοι. Έχουν αναπτυγμένη διαίσθηση και πολύ καχυποψία, με αποτέλεσμα να προσπαθούν συνεχώς να ψυχολογούν και να σκανάρουν τους άλλους. Εμμονικοίμε το παρελθόν και κυρίως με τις αρνητικές τους εμπειρίες. Δεν ξεχνούν ποτέ την προδοσία και εκδικούνται με το χειρότερο τρόπο. Στα αρνητικά τους ξεχνούν συχνά ότι καλό τους έχουν προσφέρει, αν κάποια στιγμή τους απογοητεύσουν. Αγαπούν με πάθος, πράγμα που τους κάνει κτητικούς και ζηλιάρηδες. Είναι το απόλυτα ερωτικό ζώδιο, με αξιοζήλευτες επιδόσεις, πολύ πάθος και αισθησιασμό.

Αγαπούν ιδιαίτερα την μαγειρική και έχουν πάθος με τα γλυκά. Αρέσκονται να μαγειρεύουν για τους αγαπημένους τους γεύσεις υψηλής θερμιδικής αξίας με συνοδεία ποτού και γλυκού.

(Οι προτάσεις μας θα ανέβουν σε λίγο…)

Τοξότης

Περιπετειώδεις, ανήσυχα και ανεξάρτητα άτομα που πορεύονται στην ζωή πάντα με γνώμονα την αισιοδοξία. Αυθόρμητοι και παρορμητικοί στο λόγο τους, γεγονός που κάποιες φορές τους καθιστά ωμούς και αθυρόστομους. Είναι νευρικά άτομα και συχνά οξύθυμα, που αντιδρούν άσχημα κάποιες φορές. Πετυχαίνουν πάντα τους στόχους τους λόγω του ιδιαίτερα κοφτερού μυαλού τους. Ενώ είναι εγωιστές, δεν κοιτούν μόνο τον εαυτούλη τους, αλλά βοηθούν τους γύρω τους. Ερωτεύονται εύκολα αφού γοητεύονται από το διαφορετικό και για το λόγο αυτό δεν παραμένουν σταθεροί για πολύ στις σχέσεις τους.

Στην κουζίνα τους αρέσει συχνά να πειραματίζονται και να μαγειρεύουν χωρίς να ακολουθούν κανόνες και συνταγές. Τους αρέσουν σχεδόν όλες οι γεύσεις γι’ αυτό και δοκιμάζουν τα πάντα. Παρόλο που δεν είναι φίλοι του γλυκού δεν θα έλεγαν όχι σε μια ωραία γλυκιά γεύση. Το σημαντικό, στα άτομα αυτά, είναι πως όποιος καθίσει στο τραπέζι μαζί τους θα περάσει τέλεια.

(Οι προτάσεις μας θα ανέβουν σε λίγο…)

αιγόκερως

Αιγόκερως

Οι Αιγόκεροι είναι ιδιαίτερα εργατικοί και ακούραστοι, χαρακτηριστικά που τους βοηθούν να κατακτήσουν την κορυφή, σε όλους τους τομείς. Είναι φιλόδοξοι και έχουν μεγαλεπήβολα σχέδια, τα οποία θέλουν να εφαρμόσουν. Δεν τους ενδιαφέρει η πλούσια και κοινωνική ζωή, γι’ αυτό κρατούναπόσταση από τους γύρω τους. Ίσως για τον λόγο αυτό θεωρούνται σνομπ και ψυχροί. Λειτουργούν κυρίως με γνώμονα τη λογική, τη μεθοδικότητα και την υπευθυνότητα και επιδιώκουν επαγγελματική και οικονομική επιτυχία και τη δημιουργία μιας τέλειας οικογένειας. Ενεργούν με σοφία και ηρεμία γι’ αυτόκαι πολύ σπάνια μπορούν να ξεσπάσουν στους γύρω τους. Ο λόγος τους είναι συνήθως καυστικός, σκληρός, ειρωνικός και δεν εκφράζει εύκολα τα συναισθήματά τους.

Διαπρέπουν στην κουζίνα τους και τα γεύματα που παραθέτουν έχουν αρχή, μέση και τέλος. Λατρεύουν τις παραδοσιακές γεύσεις που δημιουργούνται με αγνά υλικά.

(Οι προτάσεις μας θα ανέβουν σε λίγο…)

υδροχόος

Υδροχόος

Είναι άτομα με αντισυμβατική και επαναστατική προσωπικότητα, που τους καθιστά ιδιαίτερα απρόβλεπτους ως προς τις αντιδράσεις τους. Είναι ευγενικοί και φιλικοί, πράγμα που τους κάνει πολύ συμπαθητικούς. Είναι πολύ έξυπνοι με αποτέλεσμα να αντιλαμβάνονται άψογα τι συμβαίνει ή τι θα συμβεί γύρω τους. Ρουφούν την γνώση σαν σφουγγάρι, σκέφτονται και απασχολούν την σκέψη τους με οτιδήποτε, αλλά είναι αρκετά δύσπιστοι και αντιδραστικοί με ότι ακούν. Δίνουν βάση στη φιλία και ταιριάζουν με όλους, γιατί σέβονται απόλυτα την μοναδικότητα και την ατομικότητα των άλλων.

Τους αρέσει να τρώνε με παρέα, είναι καλοί οικοδεσπότες και τα γεύματα που τους αρέσουν είναι χαμηλών θερμίδων.

(Οι προτάσεις μας θα ανέβουν σε λίγο…)

Ιχθύς

Πρόκειται για άτομα ευαίσθητα, ονειροπόλα και πολύ συναισθηματικά πλάσματα, τα οποία δεν λειτουργούν σχεδόν ποτέ με τη λογική, αλλά κυρίως με το συναίσθημα. Είναι τόσο ευάλωτα ψυχικά και τόσο συμπονετικά, που συχνά μελαγχολούν, ή γίνονται θύματα των άλλων. Συνήθως είναι αφηρημένοι και πολλές φορές εκνευρίζουν τους γύρω τους, διότι έχουν την τάση να ζουν στο κόσμο τους. Δεν είναι ιδιαίτερα δυναμικοί γι’ αυτό έχουν την ανάγκη να εξαρτώνται από τους άλλους. Με αυτόν τον τρόπο παίρνουν λίγη από τη δύναμη τους. Νευριάζουν εύκολα, με απότομες αντιδράσεις και είναι αρκετά εύθικτοι, γεγονός που οφείλεται στην υπερβολική ευαισθησία τους. Η έντονη φαντασία τους και η ανάγκη τους για αγάπη, τους κάνουν να λένε πολλά ψέματα και να παρουσιάζουν τελείως διαφορετική εικόνα από αυτό που πραγματικά είναι.

(Οι προτάσεις μας θα ανέβουν σε λίγο…)